Koffeinfri kaffe er et godt alternativ for kaffeelskeren

Er du en af dem, der slår øjnene op, og det første du tænker på er kaffe? Du elsker kaffe og er altid på jagt efter den bedste kop kaffe. Men sommetider er du ikke så vil med den effekt koffeinen har på dig. Nogle antager, at de er nødt til at vælge imellem koffein og kvalitet, hvorfor de fleste oftest vil prioritere en bedre kop kaffe til trods for koffeinens virkning.

Det er dog ikke nødvendigvis sådan, det hænger sammen, da man sagtens kan finde kvalitetsrig koffeinfri kaffe.

Koffeinfri kaffe er kommet langt siden dens begyndelse. Desværre tror nogle stadig, ​​at koffeinfri kaffe smager mærkeligt, ligesom det sikkert gjorde under oprindelsen. Der er imidlertid mange ting, der har ændret sig, så hvis du ikke har prøvet koffeinfri kaffe i et stykke tid eller måske aldrig nogensinde, er det et godt tidspunkt at tage chancen på. Men før du gør det, er det vigtigt at bemærke, at ligesom for almindelige koffeinholdige kaffeprodukter, kan man få koffeinfri kaffe af forskellige kvalitet. Det er derfor en god idé at sætte sig ind i hvilke mærker, der producerer den bedste.

Først og fremmest er der flere forskellige processer, der anvendes til at fjerne koffein. Der er også store forskelle i kvaliteten og typen af ​​bønner, der bruges afhængig af hvor du køber din kaffe. Det betaler sig at gøre sit hjemmearbejde for at forstå forskellene.

 

Myter om koffeinfri kaffe

  • Koffeinfri indeholder skrappe eller skadelige kemikalier. Dette er langt fra tilfældet for alle brands. Prøv for eksempel Swiss Water, der kun benytter vand til fjernelse af koffein. 
  • Koffeinfri smager ikke når så godt som kaffe med koffein.
  • Kaffens sundhedsmæssige fordele kommer fra koffein. De fleste sundhedsmæssige fordele afledt fra kaffe kommer fra antioxidanter virkningen af ​​polyphenoler er indeholdt i kaffen, uanset om der er koffein i det eller ej. Faktisk er nogle af de sundhedsmæssige fordele endnu stærkere, når koffein er fjernet.
  • Selv koffeinfri kaffe indeholder en betydelig mængde af koffein. Dette gør sig gældende for nogle fabrikanter men langt fra alle, så det er en god idé at undersøge på forhånd.

Bevæbnet med disse oplysninger, modregne til din favorit café. Prøv at gå sent på aftenen, og bestille en kop rigtig god kaffe – en, der sker for at være koffein fri. Vi kender kaffe elsker i dig vil blive glædeligt overrasket.

Billede: Francis Bourgouin

Sådan brygger man kvalitetskaffe med Chemex

Mange af verdens førende baristi anbefaler private at brygge kaffe efter Chemex princippet, som er en speciel men simpel kaffemaskine, der med den rette bryggemetode giver en fantastisk og velsmagende kop kaffe. Det er jo en hel kunstart at brygge en god kop kaffe, så smagen bliver aromatisk og delikat, så derfor findes der efterhånden skoler og uddannelser til at blive professionel kaffebrygger, og det kan ofte kræve kaffemaskiner til mange tusinde kr., hvorimod private for mere beskedne beløb alligevel kan brygge deres egen gourmet kaffe, så den får den helt rette smag.

Keep Reading →

Videnskaben om kaffe

En barista er en person, som er uddannet til at fremstille en helt unik kop kaffe, en espresso-ekspert, som man kan nyde på de fineste cafeer og restauranter.

En god kop kaffe er ikke bare sådan at lave for os almindelige mennesker. Der er faktisk rigtig meget videnskab begravet i fremstillingsmetoden til en god kop kaffe. Så hvis man får verdens bedste kaffebønner og verdens bedste kaffemaskine stillet til sin rådighed, så er det langt fra sikkert, man kan fremstille en velsmagende kop kaffe.

Den sidste og mest vigtige egenskab er nemlig erfaring om selve fremstillingsmetoden, og en god barista har prøvesmagt mange kopper kaffe gennem tiderne, og nu har vedkommende fået diplom for udmærkelse i at lave en super velsmagende kaffe, som kan koste over 100 kr. pr. kop på de fine restauranter. Prisen for gode kaffebønner kan nemlig være ret høj på visse kaffesorter, men vi er faktisk villige til at betale høje summer for en rigtig god og velsmagende kaffe, men man får gennem årene sine egne favoritter blandt kaffemærkerne.

Keep Reading →

Duften af kaffe en tidlig morgen i maj

Tænk at kaffen først er kommet til Danmark omkring 1665, det står der ihvertfald på Wikipedia… Gad vide hvordan folk kom gennem dagen inden!

Der er da ikke noget skønnere end især duften af kaffe. I en årrække kørte jeg hver morgen på vej til arbejde, forbi et kafferisteri. Det kunne nok være jeg var kaffetørstig når jeg ankom til arbejdet. Og sikker lækkert duften nærmest kunne smyge sig ind i min næse. Ummm – er du interesseret i at prøve kan du køre forbi ude i Aarhus syd – der ligger Gevalia stadig og dufter ligeså skønt som nogensinde:)

Velkommen til kaffens tidsalder!

Dengang jeg hverdag blev pirret af duften af kaffe på vej til arbejde, var dengang en kaffe ToGo heller ikke eksisterede i Danmark.. Ja, i dag vil ingen gå ned på kaffe. God kaffe er guld værd, og selvfølgelig tager jeg den med hvorend jeg går. Og tak gud for at kaffe bliver ved med at være let tilgængeligt, og så er jeg glad for at der begynder at være så mange nye spændende mærker af kaffe.

Billede: RaSeLaSeD – Il Pinguino