Den store kaffeguide – find vej i kaffejunglen

En kaffe er ikke længere bare en kaffe. Den er ikke blot med mælk og/eller sukker. Mange kan sikkert nikke genkendende til at sidde på en café med kaffekortet og undre sig over, hvad i alverden Americano betyder. Og hvad er egentlig forskellen på en café au lait og en caffe latte – er der overhovedet forskel? Læs med her, og lad dig blive guidet gennem kaffejunglen, således at du kan finde netop den kaffe, der falder bedst i din smag.

Cortado

En cortado er en espresso med en lille smule varm mælk. Dermed bliver den helt skarpe espressosmag skåret lidt væk. Denne type kaffe er til dig, der vil have stærk kaffe, men dog stadig synes, den rene espresso er lige stærk nok.

 

Cappuccino

1/3 espresso, 1/3 varm mælk og 1/3 mælkeskum. Serveres gerne med lidt kakaodrys på toppen i en halvstor kaffekop. Denne kaffe har mindre mælk end en caffe latte, men er stadig meget blød og rund i smagen.

 

Caffe latte

1/3 espresso og 2/3 varm, skummet mælk. Den er derfor lidt mere cremet end den franske café au lait. Denne kaffetype er god til dig, der ikke er helt tosset med den stærke kaffe.

 

Café au lait

1/3 espresso eller stærk filterkaffe og 2/3 varm mælk. Et godt bud til dig, der ikke er til den helt stærke kaffe, men alligevel synes, en caffe latte er en tand for sød.

 

Americano

En americano er i bund og grund en sort kop kaffe. Den er lavet af 1/3 espresso og 2/3 varmt vand.

 

Macchiato

En macchiato minder til forveksling meget om en cortado. Dog har en macchiato mælkeskum på toppen, i stedet for den varme mælk, der kommes i en cortado.

 

Latte macchiato

En latte macchiato indeholder meget mælk og kun lidt kaffe. Den minder lidt om en caffe latte, men er ofte inddelt i lag, således at der er mælk i bunden, en blanding af mælk og espresso i midten og ren espresso på toppen.

 

Filterkaffe

En god, gammel kending. Kaffe brygget gennem en tragt med filter i. Her kan man eventuelt eksperimentere med forskellige kaffesorter, ristningsmetoder, etc. for at finde ud af, hvad man er til.

 

Filterkaffe er uden tvivl den type kaffe, der er nemmest at lege med selv. Hvis du ikke er en af dem, der altid lige finder tiden og/eller overskuddet til at hænge ud på fine caféer med venner og veninder, kan du jo bare slå dig løs derhjemme. Hos Kaffetilbud kan du finde et hav af kaffesorter, som du kan eksperimentere med derhjemme. Så kan du både få nydelse og en lille smule uddannende kaffesnobberi med hatten!

Inviter vennerne hjem til dig og find ud af, hvilken type kaffe, du bedst kan lide – så kan det jo være, du kan smide lidt smart kaffelingo af, næste gang du står i kø på caféen. Find desuden gode Kaffetilbud rabatkoder her, så du kan få lidt ekstra for pengene.

Billede: T.Tseng

Skriv en kommentar