Oplev luksuskaffe i Egypten

Der findes mange kaffe elskere overalt i verden, og generelt har vi mange forskellige favoritter af kaffetyper og blandinger. Desuden kan kaffen brygges på mange forskellige måder og med forskellige maskiner, så det er en hel kunstart at fremstille den perfekte kaffe, og der findes mange bøger og hjemmesider om emnet.

Men vi kan aldrig komme uden om sandheden, at en god kop kaffe først og fremmest består af gode råvarer, som er gode kaffebønner. Man burde måske bestille rejser til Egypten og smage landets berømte kaffe, samtidig med man nyder en velfortjent ferie i Egypten.

Fakta om god kaffe

Der findes jo efterhånden mange specielle typer kaffe lige fra den perfekte italienske espresso til den tykke og skummende cappuccino. Visse personer er vilde med den varme og smagfulde latte macchiato, som har en ægte aroma af sort kaffe, mens andre er vilde med andre kvalitets sorter såsom Arabica. Kaffen stammer oprindeligt fra Etiopien omkring år 900 f. kr., idet man bemærkede kaffebærrenes påvirkning på gederne, når de græssede. Man fandt snart ud af kaffens effekt på mennesker, at den har en opkvikkende og energigivende effekt. Man fandt så ud af at forbedre processen til en velsmagende drik, hvis man ristede bærrene og hældte kogende vand på dem. Især landene i Afrika omkring Etiopien, Egypten og Yemen anlagde store kaffeplantager, og snart blev drikken udbredt overalt i Arabien. Senere kom Europa til i alle landene, og det startede først i Italien, Frankrig, Storbritannien, Holland og Tyskland. I dag menes Italien at stå for de fineste og bedste kaffesorter, idet man her har mest erfaring og ekspertise med at fremstille velsmagende blandinger.

Kombiner ferien med en kaffe udforskning

Man kan hovedsageligt købe rejser til Egypten, hvis man vil opleve kaffen på nærmeste hold og se, hvorledes man dyrker en kaffeplantage korrekt og opnår en god kaffeblanding. Det er ikke meget dyrere at rejse til Egypten som til andre rejsemål, så prøv at se på de store rejsebureauers hjemmeside og find inspiration. De største selskaber har ofte de bedste udvalg og nemmere ved at forhandle billige rejser til sine gæster så prøv eventuelt at kigge indenfor hos Spies Rejser, som har afgange til både Makadi Bay (anbefalet til børnefamilier), El Gouna (anbefalet til strand, golf og dykning) samt badebyen Hurghada med en lækker strand.

 

 

Billede: -NACH-

Skriv en kommentar